Mannen kunnen beter inparkeren en vrouwen zijn empathischer! Dit zijn maar 2 van de stereotypen die er over het verschil tussen mannen en vrouwen bestaan, die soms voor flinke ruzies kunnen zorgen. Maar is het waar? Komen mannen daadwerkelijk van Mars en vrouwen van Venus?!

Tijdens mijn paradekindje; het seminar Male vs Female, is het altijd weer opvallend hoe weinig men van de verschillen afweet van de seksen. En dat terwijl we wel een relatie met elkaar aangaan en met elkaar willen samenwerken, of een liefdes relatie willen starten en onderhouden. Al heel wat jaren is er ongelooflijk veel bekend over het mannenbrein en het vrouwenbrein en ook aangetoond dat er wel degelijk verschillen zijn. Handig dus om jezelf te equiperen met die kennis. Dit zodat jij vanaf nu de verschillen kunt gebruiken om de relatie te versterken, thuis en op de werkvloer.

De universiteit van Cambridge heeft berekend dat er sinds begin jaren ’90 over het verschil tussen mannen en vrouwen al meer dan 5.600 neurowetenschappelijke studies zijn verschenen.
Zo las ik laatst over een nieuw onderzoek, uitgevoerd door de universiteit van Pennsylvania, die bovenstaande bevestigd. Uit het onderzoek kwam o.a. naar voren dat bij vrouwen de beide hersenhelften sterker met elkaar verbonden zijn en dat mannen meer verbindingen binnen elke hersenhelft hebben. Er zijn dus wel degelijk verschillen, vanuit de evolutie bepaald en dit kan tot behoorlijk wat miscommunicatie leiden. Zelfs tot onnodige heftige ruzies.

Betekent dit dan echter dat er niks meer aan te doen is…dat het een hopeloze kwestie is tussen beide seksen?! Absoluut niet! Want als je weet wat de neurologische verschillen tussen mannen en vrouwen zijn, dan kan je deze in je voordeel gebruiken.
In ons seminar: Male vs Female van 20 mei leggen wij die verschillen uit alle onderzoeken op laagdrempelige en humoristische wijze uit. Zoals gezegd een ‘must’ voor iedereen die wel eens met de andere ‘sekse’ te maken heeft, zowel op het werk of in je intieme/privé leven.

Hier alvast een aantal tips om je op weg te helpen:

1. Pas je manier van communiceren aancommunicatie
Vrouwen hebben nogal eens de neiging om uitgebreid uit te wijden tijdens het vertellen van een verhaal. Tussen vrouwen onderling is dat over het algemeen geen enkel probleem. Mannen hebben echter weinig woorden nodig om duidelijk te maken wat ze bedoelen. Vrouwen: Wees dus wat vaker kort en bondig als je met mannen praat. Mannen: Maak wat tijd vrij voor vrouwen zodat zij hun ‘ei’ even kwijt kunnen en zich serieus genomen voelen.

2. Voor haar: Het ‘nietskamertje’
Het mannenbrein is als een soort honingraat met verschillende vakjes. Zo hebben ze ook een ‘nietskamertje’, ook wel ‘nothingbox’ genoemd. Vrouwen vragen wel eens aan hun man als hij voor zich uit aan het starennothing box is ‘waar denk je aan?’, waarop de man antwoordt ‘nergens aan’. Dit leidt vervolgens tot een woordenwisseling omdat de vrouw denkt dat haar man iets voor haar verbergt en de man vindt dat zij zit te ‘zeuren’ om niks. Dames: als een man aangeeft nergens aan te denken, dan is dit over het algemeen waar. Hij zit gewoon even in zijn ‘nietskamertje’. Let it go.

3. Voor hem: wil je seks, doe vaker het huishouden
Als mannen wat willen zullen ze dat sneller rechtstreeks vragen. Echter werkt het niet altijd bij een vrouw als je ‘op de man af’ vraagt ‘zullen we straks sekshuishoudmanen?’ Over het algemeen loopt een vrouw hier niet gelijk warm voor. Echter blijkt dat betrokkenheid bij het huishouden het beste afrodisiacum is dat een man een vrouw kan bieden. De reden hierachter is dat een vrouw voortdurend in de weer is voor anderen. Het hebben van seks wordt dan ook als het zoveelste klusje gezien dat zij voor een ander doet. Echter het aanzien van een man die stofzuigt, afwast, kookt, etc, zorgt ervoor dat een vrouw de zorgzame kant van de man ziet wat gelijk een stimulans is tot seks.

4. Nieuwsgierig en wil je meer weten? Kom dan naar het seminar Male vs Female!
Op 19 februari wordt tijdens een eendaags uniek seminar op humoristische wijze de neurologische verschillen tussen mannen en vrouwen uitgelegd en hoe je die in je voordeel kan gebruiken, Verder kom je te weten:

 • hoe je in communicatie elkaar anders kunt benaderen, zonder daarbij je eigen behoeften en verlangens op te geven.
 • hoe je meer begrip kunt opbrengen voor de ander en krijgen voor jezelf.
 • de impact van je eigen gedrag op de andere sekse
 • hoe jij minder misverstanden in eigen hand hebt

Dit seminar wordt voor het laatste gegeven en daarom hebben we momenteel een super gave Laatstekeeractie!! In het kader van de liefde krijg je nu bij inschrijving vE-book-man-vs-vrouwoor 12 mei 2018 een laatstekeerkorting van €100,- euro p.p en betaal je dus €149,- i.p.v. €249,- euro. Daarbovenop krijg je bij je inschrijving GRATIS het E-book Man vs Vrouw!

In dit 1-daagse unieke seminar ontdek je o.a.:

 • hoe je de neurologische verschillen tussen man en vrouw in je voordeel kunt gebruiken
 • hoe je in communicatie elkaar anders kunt benaderen, zonder daarbij je eigen behoeften en verlangens op te geven.
 • hoe je meer begrip kunt opbrengen voor de ander en krijgen voor jezelf.
 • de impact van je eigen gedrag op de andere sekse
 • hoe jij minder misverstanden in eigen hand hebt

Schermafbeelding 2015-01-22 om 14.00.53

Een MUST voor elke relatie waarin mannen en vrouwen met elkaar op een hoger level willen komen.

Schrijf je daarom NU in via deze link!

 Herhaal deze tips en merk het resultaat!

 • Wil je meer weten? Kom naar de BMR-Inspiratieweek.
 • Of liever even eerst kennismaken: Kom naar de INSPIRATIEDAG. .
 • Wil je verdiepen of alvast even voorproeven? Kijk of er een interessante Workshop voor je bij zit.

EmptyName 264Fijne lievelingsdag,

Vilna  handtekening Vilna

Vertel het verder:

Reacties zijn gesloten.